Υλικά

500 γρ. γάλα (50 γρ. + 450 γρ.)

20 γρ. κορν φλάουρ

250 γρ. μακαρονάκι κοφτό

100 γρ. τσένταρ, τριμμένο (50 γρ. + 50 γρ.)

100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη (50 γρ. + 50 γρ.)

αλάτι

πιπέρι

150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

50 γρ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι, και βράζουμε για 6 λεπτά.

Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.

 

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 50 γρ. από το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ με ένα σύρμα χειρός.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 450 γρ. γάλα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει λείο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό τσένταρ, τη μισή μοτσαρέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Για τη σύνθεση

Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το μακαρονάκι.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον βασιλικό, ψιλοκομμένο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μισό τσένταρ και τη μισή μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφισει.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com