Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε μία στρογγυλή φόρμα 27 εκ. διάμετρο με αποσπώμενη βάση.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθεί η βάση την φόρμας και βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα ζελατίνης και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό.

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα, τις μπανάνες και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σπάσουν οι μπανάνες και ομογενοποιηθούν με το τυρί. Θέλουμε να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ζελατίνη μέσα στον χυμό για να μαλακώσει και βάζουμε όλο το μείγμα στο πολυμηχάνημα. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ώστε να κρυώσει καλά και να σφίξει η κρέμα.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κουτάλας για να μην σπάσει η επιφάνεια της κρέμας.

Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει το ζελέ.

Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Συστατικά
Για τη βάση

320 γρ. μπισκότα βρόμης «Τα μπισκότα του Άκη»

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

100 γρ. χυμό πορτοκάλι

15 γρ. φύλλα ζελατίνης

500 γρ. τυρί κρέμα

380 γρ. μπανάνες

250 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
100 γρ. έτοιμο ζελέ μπανάνα

 

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου