Υλικά
200 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη στο μαντολίνο σε φέτες 1 χιλιοστού
Κορν φλαουερ
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι, Πιπέρι

Σάλτσα γουακαμόλε
1 ώριμο αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Χυμός από μισό λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
Σάλτσα μαγιονέζας
100 ml μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Ξύσμα από πορτοκάλι

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 160°C. Καλύπτουμε τα τσιπς με κορν φλάουρ και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατιπιπερώνουμε.

Για τη σάλτσα γουακαμόλε: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Για τη σάλτσα μαγιονέζας: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα τσιπς με τις 2 σάλτσες.

 

 

Πηγή:olivemagazine.gr