Υλικά

700 γραμ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
4 ώριμες κόκκινες ντομάτες τριμμένες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για αλεύρωμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

Για τη σως γιαουρτιού με δυόσμο

1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. κρύο νερό
αλάτι

 

Εκτέλεση

Για την πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη, με τραγανή κρούστα, μαρινάρουμε πρώτα το κρέας.

Σε ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το χοιρινό, το γιαούρτι, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά προαιρετικά, αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγουμένη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και πιάνοντας ένα ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και να κάνει τραγανή κρούστα.

Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

 

Για τη σως γιαουρτιού με δυόσμο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2΄- 3΄.

Παγώνουμε τη σως για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σως.

Η μαρινάδα που μένει μπορεί να μπει σε ένα ταψί και να την ψήσετε για 30′ στο φούρνο. Την σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή με ζυμαρικά.

Εναλλακτικά, εάν δεν αγαπάτε τα τηγανιτά, αφού μαριναριστεί το κρέας, μαζί με τη μαρινάδα το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 40′ στους 180ºC στον αέρα.

 

 

Πηγή: argiro.gr