Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα για να λιώσει. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε μια φόρμα για muffin 6 θέσεων τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για τη γκανάς

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ -2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε τη ζαχαρόπαστα στον πάγκο εργασίας μας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη 20×6 εκ.
Κόβουμε μια λωρίδα πάχους 1 εκ. από τη μεγάλη πλευρά.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε την υπόλοιπη ζαχαρόπαστα περιμετρικά ώστε να έχει διαστάσεις 18×5,5 εκ. Το κομμάτι που αφαιρέσαμε το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

Τυλίγουμε τη λωρίδα από τη ζαχαρόπαστα στον πλάστη. Αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Αυτό το κομμάτι θα το χρειαστούμε για το χερούλι από το φλιτζάνι.

Κόβουμε περιμετρικά ένα cupcake για να ισιώσουμε την επιφάνειά του και κάνουμε μια μικρή τρύπα από την πάνω πλευρά. Τυλίγουμε με τη ζαχαρόπαστα και κολλάμε την ένωση της ζαχαρόπαστας με λίγο νερό.

Αλείφουμε τις άκρες από το χερούλι με λίγο νερό και το κολλάμε πάνω στο φλιτζάνι, στην πλευρά της ένωσης. Κρατάμε πιέζοντας ελαφρά μέχρι να κολλήσει καλά.

Βάζουμε τη γέμιση στο cupcake και καλύπτουμε με τη γκανάς.

Πασπαλίζουμε με τα κομματάκια της ζαχαρόπαστας και σερβίρουμε.

Συστατικά
Για τα cupcakes

60 γρ. νερό βραστό
50 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. κακάο
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
80 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γκανάς

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη γέμιση

250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση

250 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή

 

Πηγή:https://akispetretzikis.com