750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 g αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια (600 g) ζάχαρη ή 2 1/2 φλιτζάνια (500 g) για λιγότερη ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι αλεσμένο γλυκάνισο
40γρ τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι ψητό σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 φλιτζάνια (650 ml) ζεστό νερό
1 λίτρο σπορελαιο για το τηγάνισμα του zalabieh.
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε και την μαγιά και την 1 κσ ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα 2 αλεύρια, γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
Αδειαζουμε μέσα όλο το μείγμα της μαγιας που έχει ενεργοποιηθεί και ανακατευουμεμε μία μαριζ
μέχρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης και συνεχίσουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι
να εχουμε κολλωδης μείγμα.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην ακρη 1 ωρα να φουσκώσει.
Μόλις Φουσκώσει το πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε μπολικο λάδι να καψει.
Παίρνουμε μικρές δόσεις τα πλάθουμε σε μακρόστενα “δαχτυλα” και τα τηγανίζουμε
Όσο παίρνουμε ζύμη πασπαλίζουμε με σουσάμι για να υπάρχει πάντα
Μπορείτε να τα βρέξετε με μέλι εάν θέλετε να γίνουν υπέροχα
Καλή Επιτυχία
Πηγή: xrysoskoufaki.gr