Η ΔΙΟΝ Τηλεόραση σεβόμενη τη σχέση που έχει χτίσει εδώ και 25 χρόνια με τους πολίτες της Πιερίας αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας και θέλοντας να υπηρετήσει σε μέγιστο βαθμό τις αρχές της πολυφωνίας και του πλουραλισμού πρότεινε στους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Κατερίνης τη διενέργεια μιας τηλεμαχίας. Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του debate είναι η παρουσία όλων των υποψηφίων δημάρχων.

Η ΔΙΟΝ Τηλεόραση απέστειλε για τον λόγο αυτό πρόσκληση στους αξιότιμους κυρίους που καθόριζε και το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να πραγματοποιήσει την τηλεμαχία αυτή.

Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις η ΔΙΟΝ Τηλεόραση άφησε να καθοριστεί ο χρόνος της τηλεμαχίας, έπειτα από συνεννόηση με τους υποψηφίους και σε μια χρονική στιγμή που θα βολεύει όλους. Σε ό,τι αφορά τον τόπο τέλεσης του debate ορίστηκαν τα στούντιο του καναλιού στη Θεσσαλονίκη. Οι επικεφαλής της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης επιλέγοντας να υπηρετήσουν την  αρχή της ισότητας καθώς και να εξασφαλίσουν το αμερόληπτο της διαδικασίας πρότειναν ο συντονισμός της τηλεμαχίας να γίνει από δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. Το περιεχόμενο των ερωτήσεων θα είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους. Ακόμη, δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαλόγου ανάμεσα στους υποψηφίους ενώ ο χρόνος των απαντήσεων θα είναι 90 ή 120 δευτερόλεπτα για κάθε απάντηση. Τέλος, ως βασική και απαράβατη προϋπόθεση είναι να συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι επικεφαλής δηλαδή των 6 συνδυασμών.

Η ΔΙΟΝ Τηλεόραση έστειλε την επιστολή στα επιτελεία των υποψηφίων. Έχει ήδη λάβει τη θετική απάντηση τεσσάρων υποψηφίων κι αναμένει την απόκριση και των υπολοίπων ώστε να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Εκτιμά πως μέσω της διαδικασίας θα κερδίσει η ενημέρωση και οι πολίτες που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να κρίνουν βάσει των επιχειρημάτων εκείνον που θέλουν να διοικήσει τον Δήμο Κατερίνης.