Συστατικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριές πορτοκαλί
2 σκ. σκόρδο
2 πιπεριές τσίλι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
150-250 γρ. νερό
220 γρ. φασολάκια στρογγυλά Μπάρμπα Στάθης , κατεψυγμένα
300 γρ. mix τυριών
1 ματσάκι κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

6 τορτίγιες
1 ντομάτα
100 γρ. mix τυριών
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λάιμ, σε φέτες
2 πιπεριές τσίλι
κόλιανδρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κύμινο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τα φασόλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε το 1/6 από τη γέμιση σε μία τορτίγια, τυλίγουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες 5 τορτίγιες.

Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα απλώνουμε πάνω από τις τορτίγιες. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, τσίλι ψιλοκομμένα, τα φύλλα από τον κόλιανδρο και το γιαούρτι.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com