Ο «βρώμικος» προεκλογικός πόλεμος έχει αρχίσει και κλιμακώνεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές του Μαΐου. Από το στόχαστρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια οι γυναίκες υποψήφιες, οι οποίες δέχονται εμμέσως ή ευθέως σεξιστικές επιθέσεις για τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Έτσι, μόλις οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του «πολιτικά ορθού» δουν εκτεθειμένη λίγη παραπάνω επιφάνεια γυναικείου σώματος (μπούστο, πόδια, πλάτη και ούτω καθεξής) ή στιλιστικές επιλογές που δεν συμβαδίζουν με τα δικά τους standards, καταφεύγουν στη χυδαιότητα, την οποία ξεδιπλώνουν με μοναδικά ειρωνικό και φαλλοκρατικό τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε φυσικά πως η εμφάνιση αποτελεί προσωπική επιλογή και πως στο κάτω κάτω της γραφής ο/η υποψήφιος/α δεν θα κριθεί ούτε θα ψηφιστεί γι’ αυτή αλλά για τις προτάσεις του, την προσωπικότητά του και το έργο του.

Αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πολλοί είναι στημένοι στη γωνία για να εκμεταλλευτούν πολιτικά και ψηφοθηρικά ο,τιδήποτε θεωρούν «προκλητικό» και ο πουριτανισμός ζει και βασιλεύει, η πρότασή μας προς υποψήφιες είναι μία: με μπούργκα αδελφές μου, με μπούργκα!