Γνωρίζετε σίγουρα το περίφημο ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε». Αυτή η μικρή φράση λοιπόν, κρύβει μια μεγάλη αλήθεια.

Όλα όσα τρώμε διαμορφώνουν το σώμα μας, ακόμη και την προσωπικότητά μας. Οι περισσότερες από εμάς θέλουμε να ακτινοβολούμε, να έχουμε ισορροπημένο βάρος και να κάνουμε μια όσο το δυνατόν υγιεινή ζωή χωρίς όμως να στερούμαστε τις μικρές απολαύσεις στο φαγητό.

Γνωρίζουμε καλά τι δεν μας κάνει καλό. Τις τροφές που μας παχαίνουν, που μας κάνουν πιο νωχελικές και «βαριές», τις τροφές που μας κοιμίζουν και κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα. Όσο για τις υπόλοιπες που μας κάνουν καλό; Ναι και αυτές είναι γνωστές. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει μια ομάδα τροφών που μπορεί να μας κάνει μοσχοβολιστές και μυρωδάτες χωρίς να χρησιμοποιήσουμε φυσικά κάποιο άρωμα.

Αυτές οι τροφές είναι θησαυρός και καλό είναι να τις καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα, ώστε να ενισχύσουμε το υπέροχο φυσικό άρωμά τους στο σώμα μας.

Δείτε τις 6 τροφές που μας κάνουν να μυρίζουμε υπέροχα

1. Εσπεριδοειδή: Τα φρούτα αυτά έχουν μεγάλη επίδραση στη μυρωδιά του σώματός. Τα εσπεριδοειδή δουλεύουν ως εξής: Αντικαθιστούν τη δυσοσμία με μια νέα μυρωδιά φρεσκάδας. Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια βοηθούν να αναδυθεί από τους πόρους σας μια εσάνς καθαριότητας.

2. Κάρδαμο: Προσθέστε λίγο κάρδαμο στο φαγητό σας. Καθώς θα εισχωρεί στο σώμα σας, θα του χαρίσει μια υπέροχη μυρωδιά.

3. Τσάι γιασεμιού: Γενικά το τσάι με βότανα σας βοηθά να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Το τσάι γιασεμιού κάνει ακριβώς αυτό και παράλληλα ανακουφίζει το πεπτικό σας σύστημα, χαρίζοντας στο σώμα σας ένα ωραίο άρωμα.

4. Δενδρολίβανο: Είναι ένα από τα βότανα που χαρίζουν ωραίο άρωμα στο σώμα. Αν το αγαπάτε κιόλας, είστε πολύ τυχερές.

5. Λεμόνι και νερό: Όταν αυτά τα δύο αναμιγνύονται, έχουν εκπληκτικά οφέλη. Το νερό από μόνο του είναι σημαντικός παράγοντας για υγιές σώμα. Όταν προσθέσετε μάλιστα και μια φέτα λεμόνι σε αυτό, θα το νιώσετε να αναδύεται από τους πόρους του δέρματός σας.

6. Κανέλα: Θυμάρι και Μέντα: Αυτά τα τρία αρωματικά είναι αγαπημένα σε κάθε γυναίκα που μαγειρεύει. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι κάνουν το σώμα σας να ευωδιάζει.

Πηγή: bovary.gr