Υλικά
30 cream crackers + λίγα επιπλέον
200 ml γάλα φρέσκο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουρ
180 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
Διαδικασία
Για την κρέμα: Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και αφού κρυώσει, προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Για το μιλφέιγ: Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers. Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, καλύπτουμε με άλλη μία στρώση από cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers από πάνω και ζάχαρη άχνη
Πηγή: olivemagazine.gr