Συστατικά

Για το σιρόπι

400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι

Για τα μπισκότα

150 γρ. μπίρα, ή σόδα αναψυκτικό
200 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα, από 1 λεμόνι
250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

ινδοκάρυδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το λεμόνι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τα μπισκότα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπίρα, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο μπολ με τα υγρά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγάλει λάδι το μείγμα μας.
Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γρ. πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε δύο δόσεις για 20-30 λεπτά την κάθε δόση.

Προσθέτουμε στα καυτά μπισκότα το κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και να απορροφήσουν τι σιρόπι.
Σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com