Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν, για περίπου 15΄-20΄, από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το τριμμένο μοσχοκάρυδο, εκτός από το ξίδι και το κρεμμύδι.
Βήμα 4
Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
Βήμα 5
Ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι.
Βήμα 6
Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, τη γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και σερβίρουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr