Ορίστε μια νόστιμη συνταγή με μόνο δύο υλικά που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σου για γλυκό και μπορείς να φτιάξεις ευκολά στο σπίτι.

Με μόνο δύο υλικά, αυτή η απλή συνταγή μους σοκολάτας, που προέρχεται από το βιβλίο «Belle dans mes recettes» του Dr Olivier Courtin-Clarins, υπόσχεται λίγη άνεση σε κάθε μπουκιά. Το επιπλέον συν; Διατίθεται επίσης σε vegan εκδοχή. Τα καλά νέα είναι ότι ο Dr Olivier Courtin-Clarins σκέφτηκε όλους τους καλοφαγάδες όταν δημιούργησε τις συνταγές στο τελευταίο του βιβλίο, μια συλλογή από ορεκτικά, κυρίως πιάτα και επιδόρπια εμπλουτισμένα με τροφές που ενισχύουν τη λάμψη. Η απόδειξη βρίσκεται σε αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (χωρίς λακτόζη και γλουτένη), η οποία περιέχει μόνο 2 συστατικά.

Υλίκα:
Μους σοκολάτας 2 συστατικών του Dr Olivier Courtin-Clarins
Συστατικά (για 4 άτομα) :
– 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας – 75 % κακάο
– 6 αυγά

Προετοιμασία (10 λεπτά) :
Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Χτύπησε τους κρόκους των αυγών.
Χτύπησε τα ασπράδια σε αφράτες κορυφές. Πρόσθεσε τη σοκολάτα (όχι ζεστή, με κίνδυνο να ψηθούν τα αυγά!) στους κρόκους και στη συνέχεια πρόσθεσε τα χτυπημένα ασπράδια χωρίς να τα σπάσεις. Βάλε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Παραλλαγές

Δοκίμασε σοκολάτα από διαφορετικές περιοχές για να διαφοροποιήσεις τη γεύση της μους (το αφρικανικό κακάο είναι πολύ σοκολατένιο, το ασιατικό κακάο είναι συχνά καπνιστό, το κακάο της Μαδαγασκάρης είναι πικάντικο και το κακάο της Λατινικής Αμερικής είναι μάλλον φρουτώδες). Για μια εορταστική μους σοκολάτας, γέμισε ένα χωνάκι παγωτού με μους σοκολάτας. Τοποθετησε από πάνω μερικά θρυμματισμένα αποξηραμένα φρούτα για περισσότερη γλυκύτητα.
Για μια χορτοφαγική μους σοκολάτας, αντικατάστησε τα φρέσκα αυγά με τόφου. Περίπου 50-75 γρ. silken tofu αντικαθιστούν 1 αυγό, δηλαδή για 200 γρ. σοκολάτας, 300-450 γρ. silken tofu.

Συμβουλές διατροφής
Μην εστιάζεις σε υψηλά ποσοστά κακάο, δεν είναι καλύτερα για την υγεία και δεν αποτελούν εγγύηση ποιότητας.
Το εκατοστιαίο ποσοστό κακάο υποδηλώνει το ποσοστό του κακάο που περιέχεται στη ράβδο και αντιπροσωπεύεται από την πάστα κακάο ΚΑΙ το βούτυρο κακάο. Το υπόλοιπο ποσοστό αντιστοιχεί στα προστιθέμενα συστατικά, με κυριότερο τη ζάχαρη. Συνεπώς, το ίδιο ποσοστό μπορεί να έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό βουτύρου κακάο, ανάλογα με την υφή που θέλεις να δώσεις στη μπάρα. Έτσι, μπορούμε να βρούμε μια σοκολάτα με 70% κακάο που περιέχει 65% κόκκους και 5% βούτυρο κακάο και μια άλλη σοκολάτα με 55% κόκκους και 15% βούτυρο κακάο. Ένα ποσοστό μεταξύ 60 και 80% θα ενισχύσει ιδανικά τις γεύσεις μιας συγκεκριμένης σοκολάτας. Αυτό που μετράει για την παρασκευή μιας καλής σοκολάτας είναι η περιοχή και το έδαφός της, ο τρόπος που έχει ζυμωθεί και αποξηρανθεί στη χώρα προέλευσής της και στη συνέχεια η τεχνογνωσία του σοκολατοποιού για να αναδείξει την αρωματική της παλέτα. Για να κάνουμε έναν παραλληλισμό με το κρασί, δεν επιλέγετε ένα κρασί ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε αλκοόλ.

Η υπερτροφή
Το κακάο είναι μια κατ’ εξοχήν απολαυστική τροφή απόλαυσης. Και δεν υπάρχει πρόσθετη ζάχαρη ή λιπαρά σε αυτό.

 

 

Πηγή:theissue.gr