ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
PAPATHANASIOYΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
* Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑΧΙΣΤΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ
* ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΕΝΩ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ

«Επιτέλους, η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας ένα από τα λάθη της στον «Καλλικράτη», έρχεται τώρα να διορθώσει φέρνοντας στη βουλή νομοσχέδιο για ταχίστη απονομή της Δικαιοσύνης», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου και ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, με αφορμή την εισαγωγή νομοσχεδίου στη βουλή και στη συνέχεια συζήτησή του για ταχύτατη απονομή της Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, έχει εισαχθεί στη βουλή και εντός των ημερών αναμένεται συζήτηση στην ολομέλεια ένα σχέδιο νόμου το οποίο αφορά ταχύτατη διεκπεραίωση και ταχίστη εκδίκαση υποθέσεων πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων αλλά και προσώπων που γενικά βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.
Αναμφίβολα, το εν λόγω σχέδιο νόμου αποτελεί μια πολύ μεγάλη τομή στα διοικητικά, δικαστικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου, διότι δίνεται η δυνατότητα ταχύτατης έρευνας πολύ σοβαρών υποθέσεων αλλά και ταχίστης εκδίκασής τους.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ
ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΚΗΣ
Όπως είναι γνωστό, ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αισθανόμενος ότι αδίκως κατηγορείται αλλά και εξ αυτού του λόγου έχει τεθεί σε αργία χωρίς καν να έχει δικαστεί μέχρι σήμερα η υπόθεσή του, την περασμένη άνοιξη είχε ζητήσει την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης που τον αφορά.
Σκοπός της ενέργειάς του αυτής ήταν να λάμψει συντομότερα η αλήθεια και να αποδειχθεί το δίκιο του αλλά και γρηγορότερα να επιστρέψει στα καθήκοντά του στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με τη θέληση των πολιτών που τον εξέλεξαν δήμαρχο στις 14/11/2010.
Μετά από αίτημα, λοιπόν, του κ. Παπαθανασίου προς τις δικαστικές αρχές, η δίκη επρόκειτο να επισπευστεί (αρχικά ήταν να γίνει το 2012) και είχε προσδιοριστεί να γίνει στις 19/9/2011, δυστυχώς όμως με προχθεσινή απόφασή τους οι Δικαστές ανέβαλαν τη δίκη αυτή).
Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και ο εκλεγμένος δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπαθανασίου αισθάνονται ότι με το νέο νομοσχέδιο που εισάχθηκε προς συζήτηση στη βουλή των Ελλήνων και που αναμένεται να έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, η Ελληνική Πολιτεία επιτέλους αναγνωρίζει τα λάθη της και επιχειρεί τώρα, έστω και καθυστερημένα, να τα διορθώσει.
Με βάση δε τα όσα αναφέρονται συνολικά στο νομοσχέδιο και με τις βελτιώσεις που τυχόν υπάρξουν, ώστε το Σ/Ν να αποτελέσει και νόμο του κράτους, ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη τη συντομότατη εκδίκαση της υπόθεσής του, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να του αποδοθεί το δίκιο και επιστρέψει πολύ γρήγορα στα δημαρχιακά καθήκοντά του.