Aπίθανα τραγανά γαριδάκια, σαν pop corn!Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε περίπου 60 γρ. από τη μαγιονέζα μαύρου σκόρδου. Φυλάμε την υπόλοιπη στο ψυγείο.

Υλικά
Μερίδες: 4 (ως μεζές)
500 γρ. γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες, καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη ουρές και «εντεράκι» (μετά το καθάρισμα θα μας μείνουν περίπου 250 γρ.)
άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι
130 γρ. αλεύρι
25 γρ. κορν φλάουρ
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
230 ml μπίρα, πολύ κρύα, από το ψυγείο

Για τη μαγιονέζα μαύρου σκόρδου
οι σκελίδες από 2 κεφάλια μαύρο σκόρδο (σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα βιολογικών προϊόντων – ενδεικτικά: www.greenhousebio.gr, bioshop.gr κ.ά.–, πωλείται συνήθως σε συσκευασίες των 2 κεφαλιών), καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδου απλού, καθαρισμένες
1 καυτερή πιπερίτσα rawit* ή απλή τσίλι, (ή όσες αντέχουμε)
10 γρ. umemboshi** (άρτυμα προαιρετικό, αλλά άκρως επιθυμητό)
3 κρόκοι πολύ φρέσκων αυγών
10 γρ. μουστάρδα πικάντικη
10 ml χυμός λεμονιού
500 ml ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Διαδικασία
Μαγιονέζα μαύρου σκόρδου
Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια πάστα.
Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σε αργή και σταθερή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.

Κουρκούτι
Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες «pop corn» πρώτα ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να κρυώσουν καλά τα υλικά αλλά και το μπολ.

Τηγάνισμα
Σε βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (ιδανικά το θερμόμετρο μαγειρικής πρέπει να δείξει 180°C).
Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε την παγωμένη μπίρα και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε έναν μέτριο χυλό.

Βουτάμε τις γαρίδες μία μία στο κουρκούτι, αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και τις βάζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε τις γαρίδες «pop corn» με τη μαγιονέζα μαύρου σκόρδου.

 

Πηγή:gastronomos.gr