Συστατικά
Για τη γέμιση
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. τσένταρ, σε φέτες
Για τη μαρινάδα
100 γρ. σάλτσα σόγιας
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
1 κ.σ. μέλι
500 γρ. ψαρονέφρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
σουσάμι
φύλλα κόλιανδρου
γουακαμόλε
γλυκόξινη σάλτσα
γιαούρτι στραγγιστό, ή sour cream
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν.
Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ πάνω από τις πιπεριές και αφήνουμε να λιώσει. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε στην άκρη.
Για τη μαρινάδα
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κρέμα βαλσάμικο με σύκο, το μέλι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πλάγιες λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε μέσα στη μαρινάδα. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε μέσα τα φιλέτα αφαιρώντας την περιττή μαρινάδα. Αφήνουμε το μπολ με τη μαρινάδα στην άκρη.
Σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με τη μαρινάδα και βράζουμε 1-2 λεπτά για να γλασάρουν. Αφαιρούμε μόνο τα φιλέτα και αφήνουμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι με τη μαρινάδα για να καραμελώσει καλά και μεταφέρουμε σε μπολ.
Μοιράζουμε τις πιπεριές πάνω από κάθε φιλέτο, τυλίγουμε και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα, σουσάμι, κόλιανδρο, γουακαμόλε, γλυκόξινη σάλτσα και γιαούρτι ή sour cream.
Πηγή: akispetretzikis.com