Διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έλαβε η πολυεθνική βιομηχανία σοκολάτας Mars για μία νέα, πιο ανθεκτική στη ζέστη σοκολάτα, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία διατηρεί τη γεύση, την υφή και το σχήμα της ακόμα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές στις οποίες η απλή σοκολάτα λιώνει.

Η Mars ανέφερε στη σχετική της αίτηση ότι η σοκολάτα λιώνει γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου, χάρη στο βούτυρο κακάο, και παρότι αυτό είναι κάτι που αρέσει στους καταναλωτές, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μεταφορά και την αποθήκευση προϊόντων σοκολάτας, ειδικά σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την πατέντα, η οποία απονεμήθηκε στη Mars τον περασμένο Φεβρουάριο, η ανθεκτική στη ζέστη σοκολάτα επιτυγχάνεται με τη χρήση μίας πολυόλης, όπως η γλυκερίνη, με υψηλό σημείο βρασμού, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα σάκχαρο (π.χ. δεξτρόζη, γλυκόζη ή φρουκτόζη).

Ρόλο στην ανθεκτικότητα της σοκολάτας διαδραματίζει και η καινοτόμα συσκευασία της, που θα αποτελείται από τρία επίπεδα που θα προστατεύουν περαιτέρω τη σύνθεσή της.

Στην αίτηση της Mars δεν περιέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η πατέντα αυτή στο μέλλον.

 

 

Πηγή: topontiki.gr