Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη
1½ λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 αβγά
Για το σιρόπι πορτοκάλι
2 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, σουρωμένο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
Διαδικασία
Ετοιμάζετε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το ψιλό σιμιγδάλι. Αρχίζετε να ζεσταίνετε το μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Όταν το μίγμα ζεσταθεί καλά και αρχίσει να αχνίζει σιγά σιγά θα δέσει σε μια παχύρρευστη κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να γίνει πιο χλιαρή. Ρίχνετε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα για να ενσωματωθούν στην κρέμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα ταψί του φούρνου απλώνετε τα φύλλα της σφολιάτας να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα. Ό,τι περισσεύει το κόβετε. Αδειάζετε μέσα την κρέμα, σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά επιπλέον.
Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε μέχρι να πάρετε ένα πηχτό σιρόπι.
Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνετε να γίνει χλιαρή και τη χαράζετε σε κομμάτια. Αδειάζετε από πάνω το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά. Προτιμήστε να τη σερβίρετε ζεστή.
Πηγή: olivemagazine.gr