Και σε ποιον δεν αρέσουν τα καραμελωμένα κρεμμύδια, όμως πολλοί τα θεωρούν δύσκολα στο μαγείρεμα τους αν και όλα κρύβονται στην τεχνική που σου προτείνουμε και θα σε ενθουσιάσει.

Υπάρχουν σκευάσματα που είναι πιο πολύπλοκα στην αφομοίωση όταν ξεκινάς να μαγειρεύεις και τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι ένα από αυτά. Συχνά παραψημένα ή ακόμα και καμένα ή απλά δεν είναι αρκετά… Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις την τέλεια ισορροπία! Για να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις κάθε φορά που ετοιμάζεις καραμελωμένα κρεμμύδια, ιδού η τεχνική για να τα μαγειρέψεις με επιτυχία και να μην τα κάψεις.

Πριν γίνεις ειδικός στη μαγειρική, είναι σημαντικό να καταλάβεις πρώτα τα βασικά. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής, το κουλούρι με σάλτσα ντομάτας, το μαγείρεμα της μπριζόλας και φυσικά τα καραμελωμένα κρεμμύδια! Αυτά τα μικρά καρυκεύματα είναι γαστρονομικά απαραίτητα που καλύτερα να ξέρεις πώς να τα φτιάξεις. Η μοναδική τους γεύση, που συνδυάζει οξύτητα και γλυκύτητα, θα μυρίζει σε όλες τις συνταγές σου. Όταν είναι καλοφτιαγμένα και ταιριαστά, θα τα λατρέψουν και οι πιο δύσπιστοι της γλυκόξινης κουζίνας. Το κλειδί είναι να ξέρεις πώς να τα προετοιμάσεις ώστε να είναι πεντανόστιμα και ζαχαρωμένα.

Αν και μπορεί να φαίνεται απλή, στην πραγματικότητα αυτή η συνταγή είναι πιο περίπλοκη από όσο φαίνεται και απαιτεί τη μεγαλύτερη προσοχή, γιατί υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ καραμελωμένου και καμένου κρεμμυδιού. Για να σε απαλλάξει από τους φόβους σου και να ενισχύσει τη μαγειρική σου τεχνογνωσία, η σεφ γνωστή στο TikTok με το ψευδώνυμο Kellyscleankitchen αποκαλύπτει την τεχνική της να μαγειρεύει με επιτυχία καραμελωμένα κρεμμύδια και να μην τα καίει.

Πώς να μαγειρέψεις τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια :Η απλή συμβουλή ενός σεφ
Όπως πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, η υπομονή είναι το μυστικό για επιτυχημένα καραμελωμένα κρεμμύδια. Είναι ένα παρασκεύασμα που πρέπει να περιποιηθείς με μεγάλη προσοχή. Μόνο το αργό μαγείρεμα θα σου επιτρέψει να αποκτήσεις τέλεια γεύση και οπτικό αποτέλεσμα. Πριν φτάσεις σε αυτό το βήμα, πρέπει πρώτα να ξεφλουδίσεις τα κρεμμύδια σου. Αφαίρεσε τις άκρες πριν τις κόψετε στη μέση. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα καλό κουζινομάχαιρο. Για την ποσότητα μπορείς να φτιάξεις όσα χρειάζεται, αλλά όσο περισσότερα κρεμμύδια έχεις να κόψεις, τόσο περισσότερα δάκρυα θα κυλήσουν

Βγάλε το μεγαλύτερο τηγάνι σου και ράντισε το με άφθονο ελαιόλαδο. Για μια ελαφρώς ξηρή υφή και γεύση, πρόσθεσε λίγο βούτυρο.

Αυτό θα εμποδίσει επίσης τα κρεμμύδια σου να καούν. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, πρόσθεσε τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε λίγη ψιλή ζάχαρη. Καθώς αρχίζουν να χρωματίζονται, μείωσε την ένταση. Κάνε αυτό για λίγα λεπτά, θυμήσου να ανακατεύεις από καιρό σε καιρό. Προσοχή, όσο περισσότερο αρχίσουν να ροδίζουν τα κρεμμύδια, τόσο περισσότερο θα πρέπει να ανακατέψεις, διαφορετικά θα καούν.

Όταν ροδίσουν καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κάθε 2 με 3 λεπτά. Αν ο πάτος του τηγανιού κολλάει και γίνεται όλο και πιο σκούρος, ρίξε λίγο νερό και ξύσε το με μια ξύλινη κουτάλα. Αυτό θα σου επιτρέψει να ανακτήσεις όλους τους χυμούς που είναι τόσο σημαντικοί για τη γεύση των κρεμμυδιών. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, στο τέλος αυτού του χρόνου θα έχεις τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια.

 

 

 

Πηγή:theissue.gr