Μια συνταγή στην οποία δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι, ο τέλειος μεζές! Γεύση που ξετρελαίνει! Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε.
Υλικά συνταγής
50 γρ. ελαιόλαδο
Μισή κούπα κρεμμυδάκια, φρέσκα
20 γρ. περίπου πιπέρι καγιέν
3-5 καλαμάρια, μεγάλα
Μισή κούπα ρύζι, βρασμένο
Μισή κούπα κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
1 πιπεριά Φλώρινας, ψιλοκομμένη
30 γρ. περίπου άνηθο
2 κ.σ. λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα από όλα, μέσα σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια και ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη γραβιέρα, την πιπεριά, τον άνηθο, το πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρά.
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά με το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει.
Έπειτα, βάζουμε στα καλαμάρια τη γέμιση. (κόβουμε το καλαμάρι ελάχιστα στη μια άκρη, για να έχει αέρα και γεμίσει καλά).
Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα.
Όταν ψηθούν, τα κόβουμε σε φέτες, τα περιχύνουμε στο τέλος με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.
Πηγή: supersyntages.gr