Υλικά
500γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
250γρ. πατάτες, σε λεπτές φέτες
60γρ. βούτυρο
40γρ. κορν φλάουρ
400ml γάλα
½ κoυτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Bάζετε τις φέτες κολοκύθας και πατάτας σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε καλά και στρώνετε τις φέτες εναλλάξ σε ένα στρογγυλό πυρέξ.
Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε με αβγοδάρτη για 1 λεπτό. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει το μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
Αδειάζετε την κρέμα στο σκεύος με την κολοκύθα και ψήνετε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.
Πηγή: olivemagazine.gr