Υλικά

3 ποτήρια του νερού γάλα φρέσκο, πλήρες
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
200γρ. κεράσια καθαρισμένα και αποπυρηνωμένα
7 κουτ. σούπας ζάχαρη
110γρ. κορνφλάουρ
1 σφηνάκι μπράντι

Για τη sauce κερασιού
20 κεράσια μαύρα
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι

 

Διαδικασία

Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε ένα ποτήρι γάλα και διαλύετε μέσα το κορνφλάουρ. Αδειάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάτε τα αποπυρηνωμένα κεράσια στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το μπράντι κι αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το μίγμα από το γάλα. Ανάβετε σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το μίγμα ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα καλά.

Όταν η ροζ κρέμα σας πήξει ομαλά, ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη κουζίνας και αφού κρυώσει, την αδειάζετε μέσα. Τη βάζετε στο ψυγείο να πήξει για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη sauce κερασιών: με το ειδικό μηχάνημα βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι σχεδόν να καραμελώσει. Ρίχνετε τότε το λικέρ και μαγειρεύετε για λίγο ακόμη. Συμπληρώνετε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ζεστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε να δέσει η σάλτσα. Την τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, ξεφορμάρετε εύκολα από τη φόρμα την πανακότα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και την περιχύνετε με τη sauce κερασιού.

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr