Πώς θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μια εντυπωσιακή κοτόπιτα, η οποία θα κλέψει τις εντυπώσεις και στο… μάτι, αλλά πολύ περισσότερο, στο στομάχι όσων την γευτούν! Εύκολη, γρήγορη και σίγουρα πετυχημένη! Θα χρειαστείτε 40 λεπτά για τις παρασκευές κι άλλα 25 για το ψήσιμο.

Υλικά

1 κ.σ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 πράσα (μόνο το λευκό τμήμα), κομμένα σε φέτες
500 γραμμάρια πατάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κομματάκια
1,5 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
200ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φύλλα σφολιάτας
1 αβγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα πράσα, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύετε τις πατάτες σε βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ρίξτε τις κομμένες πατάτες, το κοτόπουλο που θα έχετε βράσει περίπου 20 λεπτά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Μαγειρέψτε όλα τα υλικά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό.

Βάλτε σε μια φόρμα ή πυρέξ μια λαδόκολλα και τοποθετήστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίξτε το μείγμα απλώνοντάς το καλά. Προσθέστε το άλλο φύλλο σφολιάτας και περάστε την επιφάνεια του φύλλου με ένα αβγό. Τρυπήστε τη ζύμη μερικές φορές με ένα πιρούνι για να ψηθεί καλά η κοτόπιτα. Ψήνετε για 25 λεπτά.

 

Πηγή: ethnos.gr