Συστατικά
Για τη ζύμη
80 γρ. νερό, χλιαρό
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
8 γρ. μαγιά ξηρή
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
8 λουκάνικα
1 αβγό, βρασμένο, για τα μάτια
1 ελιά, για τα μάτια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο, το τυλίγουμε με μια πετσέτα, και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει, για 30 λεπτά.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι και, σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια, το ανοίγουμε σε λεπτό κορδόνι.
Τυλίγουμε τα λουκάνικα με τη ζύμη, αφήνοντας όμως ένα κενό σημείο, στο οποίο θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε τα μάτια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τα λουκάνικα από τον φούρνο, τοποθετούμε τα “μάτια” από το ασπράδι του αβγού και την ελιά, και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com