Υλικά

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
160 ml κρέμα γάλακτος light
125 γραμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό
100 γραμ. φέτα σε τρίμματα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα muffins
Γι’ αυτά τα αλμυρά muffins προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Θα χρησιμοποιήσουμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος light, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με κουτάλι αναμιγνύουμε. Δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν υγρά με στερεά υλικά.

Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

 

 

Πηγή:argiro.gr