Καθώς τελειώνουν οι ημέρες των γιορτών, ανακαλύπτουμε συνταγές για να «ξοδέψουμε» τους κουραμπιέδες που έμειναν στην πιατέλα.

Αν και συνήθως δεν μένει ούτε ψίχουλο, συμβαίνει συχνά να μένουν μερικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες από τις ημέρες των γιορτών. Η πιο απλή και απολαυστική «ανακύκλωση» για κουραμπιέδες ακούει στο όνομα μωσαϊκό, όπου αντί για μπισκότα χρησιμοποιούμε κομμάτια του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού.

 

Υλικά

150 γρ μαύρη σοκολάτα

100 γρ βούτυρο

2 κουταλιές μέλι

1 σφηνάκι μπράντι

200 γρ κουραμπιέδες θρυμματισμένους

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το κονιάκ και το μέλι, ανακατεύοντας να ενωθούν όλα τα υλικά

Τινάζουμε την παραπανίσια ζάχαρη άχνη και σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε

Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού

Αφού κρυώσει καλά η σοκολάτα, βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και να σφίξει