Μετά το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, δεύτερο στις προτιμήσεις μας έρχεται τι άλλο; Άλλο ένα κλασσικό μαμαδίστικο φαγάκι!

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Νόστιμα, αφράτα, ζουμερά, λεμονάτα, που ταιριάζουν με τις τραγανές ψητές πατάτες φούρνου.

Υλικά:

για τα μπιφτέκια

1 κιλό κιμά

2 αβγά

2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια (ή ένα μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

3 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ξεσποριασμένη, ξεφλουδισμένη και περασμενη στον τρίφτη

1/2 κουταλάκι ρίγανη

χυμό από μισό λεμόνι

2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στημένο)

για τις πατάτες

5-6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

6 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 κουτάκι μπύρα

χοντρό αλάτι

ρίγανη

Εκτέλεση:

Ζυμώστε τα μπιφτέκια σας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήστε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα, βγάλτε από το ψυγείο και πλάστε σε μπιφτέκια.

Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σας στο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τις πατάτες που θα έχετε κόψει, τις σκελίδες σκόρδο, το χοντρό αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατέψτε με τα χέρια καλά και στρώστε τες στο ταψί σας, όπου υπάρχουν τα κενά ανάμεσα στα μπιφτέκια.

Ρίξτε τη μπύρα και βάλτε στο φούρνο. Ψήστε στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 1,5 ώρες.

Δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε.

Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε από το φούρνο και στύψτε μισό λεμόνι όσο είναι ακόμη ζεστό.

Σερβίρετε και απολαύστε!

 

Mothersblog.gr