Υλικά Συνταγής
1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
1 κομμάτι αλουμινόχαρτο
1 κομμάτι φέτα (ολόκληρο κομμάτι)
150 γραμ. κασέρι Ελασσόνας ( κομμένο σε φέτα
καρεδάκια ή τριμμένο)
2 ντομάτες ώριμες κόκκινες και σφιχτές
2 καυτερές φρέσκες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
μπόλικη ρίγανη
ψωμί φρυγανισμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το μπουγιουρντί με τυριά σε αλουμινόχαρτο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά καρέ.
Βάζουμε στον πάγκο 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο και επάνω τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ακουμπάμε την φέτα, ολόκληρο το κομμάτι. Προσθέτουμε την ντομάτα σε καρέ, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος πασπαλίζουμε με το κασέρι σε καρεδάκια ή τριμμένο.
Πιάνουμε το αλουμινόχαρτο και φυλακίζουμε το μπουγιουρντί. Ψήνουμε για περίπου 15´ να λιώσουν τα τυριά.
Μόλις βγάζουμε από το φούρνο ανακατεύουμε το μπουγιουρντί με ένα κουτάλι, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί, όσο ακόμα είναι ζεστό.
Πηγή: argiro.gr