Συστατικά
6 αβγά, μέτρια
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1/2 πιπεριά πράσινη
3 φέτες γαλοπούλα, καπνιστή
50 γρ. τσένταρ, τριμμένο
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
ρόκα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια σε μια φόρμα για muffin 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη γαλοπούλα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά. Προσθέτουμε το τσένταρ, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα ¾ του ύψους τους.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και να χρυσαφίσουν τα muffins.
Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.
Πηγή: akispetretzikis.com