Ανεξάρτητα από την εποχή κάθε σπίτι πρέπει να έχει ζεστασιά και άνεση ιδιαίτερα στα πιο πολυσύχναστα δωμάτια του.

Τα πράγματα φυσικά γίνονται ακόμα πιο έντονα τώρα που τα κρύα θα κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους. Οι στιγμές που επιτέλους νιώθετε πραγματική ζεστασιά και χαλάρωση συχνά συνδέονται με χουχούλιασμα στο κρεβάτι και τον καναπέ.

Είτε σας αρέσει να χαλαρώνετε βλέποντας τις αγαπημένες σας ταινίες, είτε για να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Τα σαββατοκύριακα ενδείκνυνται για τέτοιου είδους καταστάσεις πόσο μάλλον αν ο χώρος σας προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.

Αν ακόμα ψάχνετε τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν το χώρο σας ζεστό και ιδανικό για να χαλαρώνετε εμείς σας προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω προτάσεις μας για να φτιάξετε το δικό σας «καταφύγιο» στο καθιστικό σας.

Επιλέξτε κουβέρτες Τα αξεσουάρ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσαρμόζετε το εκάστοτε δωμάτιο που επιθυμείτε στην ανάλογη εποχή του χρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση θέλοντας ένα πιο ζεστό και άνετο αποτέλεσμα δεν έχετε παρά να επιλέξετε κουβέρτες. Ο τύπος της κουβέρτας για τον καναπέ του καθιστικού θα πρέπει να είναι σε κοντινές με το σαλόνι αποχρώσεις και κατά προτίμηση καρό. Η εικόνα της στο μπράτσο του καναπέ θα βγάζει μια ζεστασιά και μια τάση για ύπνο και ξεκούραση. Πρόκειται για μια οικονομική αλλαγή χωρίς να δεσμεύει το χώρο.

Δημιουργήστε μια εσοχή-γωνιά Σε πολλά σπίτια και διαμερίσματα κυρίως παλαιότερης κατασκευής υπάρχουν εσοχές στον τοίχο που τις περισσότερες φορές μοιάζουν αναξιοποίητες διακοσμητικά. Μην πελαγώνετε, κάντε το μέχρι πρότινος αρχιτεκτονικό «πρόβλημα» του σπιτιού σας προνόμιο για λίγους. Τοποθετήστε στην εσοχή μεγάλες μαξιλάρες, πουφ ακόμα και μικρό κρεβάτι, μονό κατά προτίμηση, και στην πλάτη άφθονα μαξιλάρια όπως στην φωτογραφία. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό και πολύ κοντά στη ζεστή ατμόσφαιρα που θέλετε για το καθιστικό σας. Εκτός των άλλων που ήδη αναφέραμε μπορείτε να τοποθετήσετε ένα είδος καναπέ χωρίς πλάτη που να εφαρμόζει σωστά στην εσοχή του τοίχου.

Προσθέστε γούνες Μη σας πιάνει άγχος και πανικός. Στο εμπόριο θα βρείτε γούνα οικολογική σε διάφορες αποχρώσεις και αν ψάξετε καλά και σε οικονομική τιμή για το καθιστικό σας. Η γούνα που παραπέμπει σε κρύο και χιόνια θα κάνει το καθιστικό σας εξαιρετικά ζεστό καθώς είναι η επιτομή του χουχουλιάσματος! Επιλέξτε την ως ριχτάρι στον καναπέ ή την πολυθρόνα ή ακόμα και να ντύσετε τα μαξιλάρια σας. Το αποτέλεσμα μοναδικό, ζεστό και συνδυάζεται με ζεστή σοκολάτα και καλή παρέα!

Παίξτε με το φωτισμό Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για μια ζεστή και άνετη γωνιά στο καθιστικό σας από το φωτισμό του χώρου. Μπόλικα κεριά, χαμηλός φωτισμός με τη βοήθεια του ρυθμιστή της τάσης αλλά και το φως της φωτιάς από το τζάκι, για όσους διαθέτουν, που άλλοτε είναι έντονο και άλλοτε πιο διακριτικό συνθέτουν την απόλυτη γωνιά για διάβασμα, ύπνο και επιτραπέζια παιχνίδια με το ταίρι σας. Ακόμα για πιο ατμοσφαιρικό και διακριτικό φωτισμό μπορείτε ένα επιλέξετε φωτάκια «ψείρες» τα οποία και μπορείτε να κρεμάσετε στο παράθυρο, πάνω στο τζάκι ή σε οποιοδήποτε σημείο κρίνετε ότι θα ταιριάζουν.

Ανάψτε το τζάκι Το τζάκι αποτελεί σημαντικό και προφανή λόγο που κρατά το καθιστικό αλλά και ολόκληρο το σπίτι σε χουχουλιάρικη διάθεση. Ο φωτισμός και μόνο αρκεί για να μπει κανείς σε ζεστή ατμόσφαιρα και σε χαλαρή διάθεση. Το παιχνίδισμα της φωτιάς, ο θόρυβος τον ξύλων που καίγονται και ο αέρας που σφυρίζει από την καμινάδα συμβάλουν τα μέγιστα στο σκηνικό σας. Όσο για εσάς που το τζάκι είναι πολυτέλεια μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο άξιους αντικαταστάτες του που δίνουν παρόμοιο αποτέλεσμα γλιτώνοντας έτσι και την «αγγαρεία» που τυχόν μπορεί το τζάκι να έχει.

Η γωνιά του βιβλιοφάγου Αν σας αρέσει να διαβάζετε βιβλία και είναι άπειρα αυτά που έχετε στο σπίτι σας δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε μια γωνιά αφιερωμένη σε αυτά. Είτε παλιά βαριά με δερμάτινο εξώφυλλο είτε πιο νέες εκδόσεις ακόμα και αγαπημένα σας περιοδικά θα φτιάξουν την ζεστή ατμόσφαιρα που χρειάζεται γι’ αυτούς τους μήνες.

Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία ο ρόλος των βιβλίων είναι τόσο χρηστικός όσο και διακοσμητικός. Ιδανικό σημείο δίπλα σε μια πολυθρόνα κατά προτίμηση κοντά σε παράθυρο έτσι ώστε να τα διαβάζετε όλες τις ώρες της ημέρας.

 

 

Πηγή:spirossoulis.com