Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων σε μια light και πιο υγιεινή εκδοχή είναι το παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού.

Υλικά
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλυντζάνια χυμός ντομάτας

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 ξυλάκι κανέλλας

1/2 ποτήρι του κρασιού αρετσίνωτο κρασί αλάτι πιπέρι

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (2×200 γρ.)

2 κρόκοι αυγού

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (ολόκληρο )

 

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά σε σχετικά δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με αρετσίνωτο κρασί.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να πιει όλα τα “υγρά” της.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα κατεβάσουμε από τη φωτιά λίγο πριν βράσουν τελείως και τα σουρώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τους κρόκους, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο.

Βουτυρώνουμε ελαφριά το ταψί, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη τη σάλτσα του κιμά που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε με το μείγμα γιαουρτιού.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: womantoc.gr