Συστατικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 ml κρασί κόκκινο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
200 ml νερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. πένες, βρασμένες
2 κλ. φύλλα βασιλικού
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα τοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
Έπειτα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις πένες μας και τα φύλλα βασιλικού.
Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
Αν θέλουμε σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.
Πηγή: akispetretzikis.com