Υλικά Συνταγής

500 γραμ. πένες ριγωτές
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό για την κρέμα)
1 φλ. γραβιέρα
1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
150 γραμ. βούτυρο
120 γραμ. αλεύρι
1 ½ λίτρο γάλα ζεστό
2 κρόκους
αλάτι
1 φλ. κρέμα γάλακτος light

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις πένες σουφλέ με τυριά και ζαμπόν στο φούρνο, ζεσταίνοντας πρώτα το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1′-2′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος light και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά. Ανακατεύουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Βράζουμε τις πένες για 7′. Σουρώνουμε.

Σε λαδωμένο βαθύ ταψί ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 35΄να ροδίσει όπως το παστίτσιο.

 

 

 

 

Πηγή: argiro.gr