Υλικά

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
2 κολοκύθια, σε φέτες πάχους 3χιλ.
2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε φέτες πάχους 3χιλ.
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες
4 κουτ. σούπας πέστο ντομάτας ή κέτσαπ
μερικές κορφούλες φρέσκου δυόσμου ή φυλλαράκια ρόκας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι, απλώνετε τις φέτες από τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 15 λεπτά. Στο μεταξύ σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές ίσα να μαλακώσουν.

Λαδώνετε δύο ταψάκια μακρόστενα και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης πίτσας. Χωρίζετε την έτοιμη ζύμη για πίτσα στη μέση και στρώνετε το ένα κομμάτι στο ένα ταψί και το δεύτερο στο άλλο ταψί. Με τα δάχτυλά σας την ισιώνετε να ανοίξει καλά.

Αλείφετε με το πέστο της ντομάτας ή την κέτσαπ τη ζύμη της πίτσας και απλώνετε πάνω της εναλλάξ ροδέλες λαχανικών (κολοκύθια και μελιτζάνες) από την άψητη πλευρά τους, έτσι ώστε να μισοσκεπάζει η μία ροδέλα την άλλη.

Αλατίζετε, πασπαλίζετε με λίγο ξερό δυόσμο και μοιράζετε από πάνω ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τις ροδέλες της πιπεριάς. Ραντίζετε με σταγόνες από ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με δυόσμο και ψήνετε την πίτσα για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.

Κόβετε την κάθε πίτσα σε τέσσερα κομμάτια, διακοσμείτε με κορφούλες φρέσκου δυόσμου ή φυλλαράκια ρόκας και σερβίρετε.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr