Ψαρονέφρι με μανιτάρια, λουσμένο από την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας! Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που την έχεις έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σου γεύμα.

Υλικά

2 τμχ ψαρονέφρι
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
150 ml κρέμα γάλακτος
20 λευκά μανιτάρια
50 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Worcestershire
Αλάτι & πιπέρι
1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
Μαϊντανός

Διαδικασία

Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.

Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοtάρονται αλλά θα βράσουν). Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει. Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr