Υλικά:

60 γρ. αντσούγιες σε λάδι (2 τεμ.)
30 γρ. κουκουνάρι
30 γρ. κάπαρη (σπόροι)
1 τεμ. σκόρδο
50 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο (μόνο την ψίχα)
1 κρόκος αυγού
1 λεμόνι (το χυμό)
3 πρέζες αλάτι
20 ml ξίδι λευκό (4 κουτ. σούπας)
20 γρ. ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσια)
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
50 ml ελαιόλαδο
100 γρ. μαϊντανός (2 ματσάκια)

Εκτέλεση

Βάζουμε την ψίχα του ψωμιού να μουλιάσει στο ξίδι. Το στύβουμε καλά και το βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ χεριού με όλα τα υπόλοιπα υλικά και 3 παγάκια (τον μαϊντανό καλό είναι να τον κόψουμε λίγο πριν μπει στο μπλέντερ). Τέλος, πολτοποιούμε και ανακατεύουμε τον χυμό από 1 λεμόνι.

Σερβίρουμε τη σάλτσα κρύα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα verde για σαλάτες ζυμαρικών, αλλά συνοδεύει τέλεια βραστό κρέας, γλώσσα μοσχαρίσια, ψάρι στον ατμό αλλά και στη σχάρα.

 

Πηγή: i-food.gr