Υλικά
3/4 κούπας λάδι (ελαιόλαδο)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλ. σούπας κονιάκ ή κρασί ή λικέρ
1 κούπα σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 κούπα καρύδια
1 κουταλ. σ. κανέλα
1 κουταλ. γλ. γαρύφαλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και τα μπαχαρικά. Έπειτα βάζετε το μπέικιν με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα. Ρίχνετε μέσα τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε να πάνε παντού.
Στρώνετε λαδόκολλα σε ταψί (24-26 εκατοστών) και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Ραντίζετε με λίγο νεράκι, ρίχνετε το σουσάμι και ψήνετε στους 170-180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβετε σε τετράγωνα ή διαγώνια κομμάτια. Αν δε βάλετε σουσάμι, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Διατηρείτε σε αεροστεγές κουτί για πολλές μέρες.
Πηγή: dogma.gr