Τα πιο εύκολα και νόστιμα γεμιστά! Δείτε την υπέροχη συνταγή για γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.

Προετοιμασία
30 λεπτά

Εκτέλεση
1 ώρα 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος
1 ώρα 37 λεπτά

Μερίδες: 4  Θερμίδες: 350 θερμίδες

 

Υλικά

6 ντομάτες

3 πιπεριές πράσινες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. ρύζι νυχάκι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανός

3-4 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

1 φλιτζ. νερό

1/2 φλιτζ. χυμός ντομάτας

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε ένα «καπάκι» από κάθε ντομάτα και το αφήνουμε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε ντομάτας. Στην ψιλή μεριά ενός τρίφτη τρίβουμε τη σάρκα τους και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε μια φέτα-καπάκι από κάθε πιπεριά και με το κουταλάκι αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος στο εσωτερικό. Αφήνουμε λίγη σάρκα στο εσωτερικό της πιπεριάς για να μην ανοίξει με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε έναν δίσκο για μερικά λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι με το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, δυόσμο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το νερό. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με κουτάλι γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 2/3 και κλείνουμε τα καπάκια τους.

Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα γεμιστά με φρυγανιά και να ψήσουμε πατάτες ανάμεσά τους. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σκεπάζοντας το ταψί με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

 

Πηγή: mamapeinao.gr