Συστατικά
Για τη βάση

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. βούτυρο, παγωμένο
1 αβγό, μεσαίο
Για τη γκανάς

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο
Για το σερβίρισμα

σαντιγί
φράουλες
σοκολατάκια
ζαχαρωτά
δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το κακάο, αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
Τρίβουμε καλά με τα χέρια μας, 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει το μείγμα υφή βρεγμένης άμμου. Ιδανικά φοράμε γάντια για να μην λιώσει το βούτυρο η θερμότητα των χεριών μας.
Προσθέτουμε το αβγό και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με έναν πλάστη μεγαλύτερη σε διάμετρο από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα με αποσπώμενη βάση σε σχήμα καρδιά και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας. Σχηματίζουμε περιμετρικά στα τοιχώματα γείσο 3-4 εκ. για να κρατήσει τη γέμιση.
Απλώνουμε μεμβράνη, βάρος από όσπρια και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε επιπλέον για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γκανάς

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις πάρει μια βράση σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά.
Αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία της γκανάς και απλώνουμε στη βάση.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 5-6 ώρες.
Διακοσμούμε με σαντιγί, φράουλες, σοκολάτακια, ζαχαρωτά, δυόσμο και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com