Υλικά

Για τη σάλτσα ταρτάρ

130γρ. γιαούρτι
120γρ. μαγιονέζα light
8 μικρά αγγουράκια τουρσί
2 κουτ. γλυκού κάππαρη
1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
1/2 κουτ. γλυκού. ζάχαρη
αλάτι, 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

Για τις ψαροκροκέτες

1/2 κιλό μπακαλιάρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
2 αβγά
100γρ. φρυγανιά ή panko
1/4 ματσάκι μαϊντανό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε λεπτές λωρίδες και αλατοπιπερώνετε.

Παίρνετε 3 μπολ και στο πρώτο αναμιγνύετε το αλεύρι με τη πάπρικα, στο δεύτερο σπάτε και χτυπάτε τα αβγά και στο τρίτο προσθέτετε τη φρυγανιά.

Ξεκινάτε τη διαδικασία του παναρίσματος. Πρώτα στο αλεύρι με τα μπαχαρικά, στη συνέχεια στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.

Μεταφέρετε το παναρισμένο ψάρι σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.

Ψήνετε στο φούρνο για 8 – 12 λεπτά μέχρι να πάρουν οι κροκέτες ωραίο χρυσαφό χρώμα.

Για τη σάλτσα ταρτάρ: Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Tips

Αν θέλετε να τηγανίσετε τις κροκέτες, ζεσταίνετε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το ψάρι σας για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr