Tρούφες σοκολάτα – κόκκινα φρούτα για τον Βαλεντίνο (vegan, keto)
Υλικά
140 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
½ αβοκάντο
¼ φλιτζανιού κόκκινα φρούτα φρέσκα (σμέουρα, βατόμουρα, ρόδια, κεράσια)
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας υγρή στέβια, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζανιού αποξηραμένα σμέουρα
Εκτέλεση
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
Βάλτε σε ένα πολτοποιητή (μούλτι), το αβοκάντο, τα κόκκινα φρούτα και τη βανίλια και λιώστε τα καλά.
Έπειτα ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα, το αλάτι και το γλυκαντικό που θα χρησιμοποιήσετε και πολτοποιήστε τα.
Το μείγμα θα είναι ρευστό, γιαυτό βάλτε το για λίγο στην κατάψυξη, τόσο ώστε να μπορείτε να το επεξεργαστείτε ώστε να μην χάνει το σχήμα του.
Εντωμεταξύ βάλτε τα αποξηραμένα σμέουρα στο μούλτι και τρίψτε τα τόσο ώστε να γίνουν σκόνη.
Ρολάρετε με τα χέρια σας ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα σε μπαλάκι και κυλήστε το στη σκόνη σμέουρου. Βάλτε τα τρουφάκια σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε!
Συμβουλή
O καλύτερος συνδυασμός που έχει δοκιμαστεί σε αυτή τη συνταγή είναι με σμέουρα και φράουλα.
Πηγή: topontiki.gr