Τσιπς μελιτζάνας με κρέμα αβοκάντο, λάιμ και μέντα
Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
1 πρέζα θυμάρι ξερό
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την κρέμα αβοκάντο
300 γρ. αβοκάντο
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
20 ml χυμό λάιμ
3 φύλλα μέντα ή δυόσμο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε για 15΄ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τις στύβουμε στις παλάμες μας να βγουν τυχόν υγρά και τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα από τα μπαχαρικά που έχουμε φτιάξει νωρίτερα σε ένα μικρό μπολάκι.
Κρέμα αβοκάντο: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Σερβίρουμε τα τσιπς ζεστά και συνοδεύουμε με την κρέμα αβοκάντο.
Πηγή: olivemagazine.gr