Υλικά
4 φύλλα για πίτες (παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο), σε τετράγωνα κομμάτια 10×10 εκ.
Για τη γέμιση
150γρ. ντομάτες λιαστές (διατηρημένες σε λάδι) καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και στραγγισμένη
1 αβγό
200γρ. ανθότυρο
200γρ. τυρί κρέμα
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπεριά κόκκινη, σε μικρά κυβάκια
½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε καλά. Αν δείτε ότι η γέμιση είναι υγρή μπορείτε να προσθέσετε λίγη φρυγανιά τριμμένη ή λίγη αμυγδαλόπουδρα.

Απλώνετε σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος, μία κουταλιά της σούπας μίγμα. Γυρίζετε τις άκρες να ασφαλίσετε τη γέμιση και τυλίγετε τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας.

Τα αραδιάζετε σε λαμαρίνα, τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση.

Τα τηγανίζετε σε φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα αλείψετε με νερό, να τα βάλετε σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Πηγή:olivemagazine.gr