Εύκολο τυρόψωμο, αλλά ιδιαίτερο, αφού περιέχει δύο από τα πιο έντονα και με χαρακτήρα τυριά μας, την εθνική μας φέτα και την κυκλαδίτικη κοπανιστή με τη μοναδική σπιρτάδα της.

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τυρόψωμο με φέτα και κοπανιστή, ξεκινάμε αλείφοντας το ταψί με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα σουσαμιών.
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 50°C, στη λειτουργία του αέρα.
  3. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μαγιά, τα αυγά, τα τυριά, τα βότανα και το πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται, γιατί τα τυριά είναι αρκούντως αλμυρά).
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, για να γίνει ένας ομοιόμορφος σφιχτός χυλός.
  5. Τον αδειάζουμε στο ταψί και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σουσάμια και βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
  7. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι το τυρόψωμο να ροδίσει και να φουσκώσει όμορφα.

 

 

Πηγή:gastronomos