Νέα υπηρεσία της Βιβλιοθήκης της Βουλής που προσφέρεται δωρεάν αποτελεί το PressReader. Παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 6.000 εφημερίδες, ξενόγλωσσες και ελληνικές. Δεν είναι ένας ιστότοπος που συγκεντρώνει τεκμήρια ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, απλώς και μόνο. Επιτρέπει ανάγνωση, διαθέτει εργαλεία περιήγησης και αναζήτησης,  μεταφράζει όρους αναζήτησης στο σύνολο των τεκμηρίων. Θυμάται και καταγράφει ατομικά ενδιαφέροντα, διευκολύνοντας τους χρήστες και τις χρήστριες. Αποθηκεύει τεύχη για ανάγνωση σε χρόνο της επιλογής σας.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μέσω των προσωπικών Smartphones ή Tablets ή και φορητών υπολογιστών εάν συνδεθείτε στο δωρεάν και ελεύθερο ασύρματο ή ενσύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης. Ειδικά για τις φορητές συσκευές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον browser ή να κατεβάσετε την εφαρμογή για Android και Ios από τα αντίστοιχα app marketplaces, στην διεύθυνση https://www.pressreader.com

Η εφαρμογή υπάρχει επίσης και για Η/Υ με Windows 8, Windows 8.1 και Windows 10, συσκευές Blackberry αλλά και Amazon ebook readers.

Εάν δημιουργήσετε λογαριασμό στην υπηρεσία του PressReader και συνδεθείτε από το δίκτυο της Βιβλιοθήκης έχετε άμεσα πρόσβαση για τρεις ημέρες ακόμη και από άλλα δίκτυα (σπίτι, εργασία κλπ).  Απαραίτητη προϋπόθεση να συνδεθείτε με την δικιά σας συσκευή.

Ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος πληροφορίας!