Συστατικά

1/2 κιλό ρεβίθια
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. κύμινο
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
ξύσμα, από 1 λεμόνι
χυμό, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

χυμό, από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

θυμάρι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 λεμόνι, σε φέτες
φέτα, προαιρετικά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κυβάκια, τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.

Βάζουμε το θυμάρι, τις δάφνες, το κύμινο, τα ρεβίθια, τον ζωμό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Βάζουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο 1-2 κουτάλες από τη σούπα μας, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.

Βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι και φέτα.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com