Συστατικά

300 γρ. πατάτες, με τη φλούδα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βούτυρο
100 γρ. mix τυριών, τριμμένα
150 γρ. λουκάνικο
4 αβγά
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τρίβουμε την πατάτα στον χοντρό τρίφτη χωρίς να την ξεφλουδίσουμε. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει η περισσότερη υγρασία της και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι 24 εκ. βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, εκτός φωτιάς, και βάζουμε μέσα τις πατάτες κάνοντας μια στρώση σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Μεταφέρουμε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε 50-70 γρ. από τα mix τυριών.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.

Κόβουμε το λουκάνικο σε μισοφέγγαρα και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αν το λουκάνικο δεν είναι πολύ λιπαρό θα χρειαστεί να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Χωρίζουμε τα 2 αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Κρατάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε 20-30 γρ. από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα καυτά λουκάνικα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά στη φωτιά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σπάμε τα δύο αυγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να τηγανιστούν.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε τις πατάτες με τα αυγά, τα λουκάνικα, θυμάρι και σερβίρουμε.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com