Υλικά

1 κιλό παρμεζάνα
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για την σαλάτα και την σως
500 γρ σπανάκι καθαρισμένο , πλυμένο, κομμένο και στραγγισμένο
45 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
100 γρ. σταφίδες ξανθές

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την φωλιά παρμεζάνας:

Τρίβουμε την παρμεζάνα στον ψιλό τρίφτη και την ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι .

Τοποθετούμε στην φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Αφού κάψει καλά το τηγάνι περιχύνουμε λίγη από την παρμεζάνα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με παρμεζάνα.

Κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα παντού.

Αφού λιώσει η παρμεζάνα και πάρει χρυσό χρώμα την ανασηκώνουμε με την σπάτουλα σιλικόνης και την τουμπάρουμε σε γυάλινο μπολάκι που έχουμε τοποθετήσει ανάποδα σε ένα πιάτο.

Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά τοποθετούμε το μπολάκι πάνω στο τηγάνι και από πάνω το πιάτο (θα πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού και τουμπάρουμε προσεκτικά για να μην καούμε.

Αφαιρούμε προσεκτικά το τηγάνι και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα γυάλινο μπολάκι για να δώσουμε σχήμα.

Σε 2 λεπτά αφαιρούμε και τα δυο μπολάκια και η φωλιά είναι έτοιμη.

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα αλλά με διαφορετικό καθαρό και στεγνό μπολάκι και πιάτο κάθε φορά.

Τώρα ετοιμάζουμε την σως.

Μετράμε 45 ml ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και το μέλι και ανακατευουμε καλά.

Είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το πιάτο μας.

Βάζουμε σε ένα πιάτο την φωλιά παρμεζάνας, γεμίζουμε με το σπανάκι, περιχύνουμε με λίγη σως και προσθέτουμε λίγες σταφίδες.

 

 

 

Πηγή: supersyntages.gr