Υλικά

1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Για τη sauce γιαουρτιού
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
ξύσμα από 1 λεμόνι + χυμό από ½
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα
πίτες για σουβλάκι
πιπεριές ψημένες
ντομάτα σε φέτες
κρεμμύδι σε φέτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Τυλίγετε το κοτόπουλο σε ρολό με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε μισή ώρα στην κατάψυξη. Στη συνέχεια το κόβετε σε πολύ ψιλές ροδέλες.

Σε μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με το λάδι, τη ρίγανη, το μίγμα μπαχαρικών, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και ψήνετε το γύρο κοτόπουλο.

Ετοιμάζετε τη sauce γιαουρτιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε μπολ.

Σε μπολ ανακατεύετε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την πιπεριά και λίγο αλάτι και ζεσταίνετε τις πίτες σε τηγάνι.

Σερβίρετε το γύρο πάνω στις πίτες συνοδεύοντας με σαλάτα και sauce γιαουρτιού.

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr